Pogoji poslovanja

 1. Uvodne določbe
  1. Ti splošni pogoji urejajo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika spletne trgovine www.dominokolica.si podjetja DOM IN OKOLICA, gradbeništo in druge storitve, Simon Rakovič s.p. ROŠPOH 153B, ROŠPOH, 2351 Kamnica (v nadaljevanju: Prodajalec) in uporabo spletnega portala, prodajne aplikacije in sklepanje pogodb v elektronski obliki.
  2. Kolikor posamezna vprašanja niso posebej urejena v teh splošnih pogojih, se uporabljajo vsakokrat veljavne in ustrezne določbe obligacijskega zakonika, zakona, ki ureja varstvo podatkov, zakona, ki ureja elektronsko poslovanje na trgu, in odvisno od primera, zakona, ki ureja varstvo potrošnikov.
 2. Prijava / registracija
  1. Za nakup v spletni trgovini www.dominokolica.si je potrebno pred dokončanjem nakupa opraviti registracijo v spletno trgovino. Za registracijo uporabnika v spletno trgovino je treba posredovati naslednje osebne oziroma kontaktne podatke uporabnika:

Ime in Primek

E-poštni naslov

Kontaktni telefon

Naslov/Sedež

Poštna številka in kraj

V primeru registracije podjetja zahtevamo še vnos naslednjih podatkov:

Firma

ID številke za DDV

 1. Po registraciji bo vsakemu uporabniku dodeljeno enolično uporabniško ime (e-poštni naslov) in geslo za dostop. Uporabniško ime in geslo se nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.
 1. Naročilo
  1. Nakup v spletni trgovini www.dominokolica.si poteka po naslednjih korakih:
   1. Kupec v spletni trgovini poišče željen izdelek in odpre podrobni pogled izdelka.
   2. V podrobnem pogledu izdelka, kupec določi količino izdelkov in jih doda s klikom na gumb »Dodaj v košarico« v nakupovalno košarico.
   3. Odpre se košarica kjer lahko Kupec hitro ureja vsebino košarice ali pa s klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje pot naročila.
   4. Odpre se podroben pogled košarice, kjer lahko kupec ponovno spreminja in posodablja stanje izdelkov v košarici. Z klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje nakup.
   5. V naslednjem koraku se kupec prijavi v spletno trgovino z obstoječimi podatki ali pa opravi registracijo.
   6. Po uspešnem vpisu v spletno trgovino, kupec izbere željeni način dostave ali prevzema blaga in željeni način plačila.
   7. S klikom na gumb »Na blagajno« nadaljuje na naslednji korak naročila, kjer se odpre povzetek naročila. Kupec lahko v primeru napak s klikom na povezavo za urejanje naročila, svoje naročilo še vedno ureja.
   8. Če je povzetek naročila sprejemljiv, kupec zaključi nakup z klikom na gumb »Zaključi«.
  2. Oddaja naročila se šteje za ponudbo uporabnika k sklenitvi pogodbe za nakup izdelka, ki je predmet naročila, ki jo mora sprejeti Prodajalec.
  3. Po zaključku nakupa v spletnih trgovini, uporabnik prejme potrditveno elektronsko sporočilo, da je naročilo uspešno oddal. Prodajalec opozarja, da je omenjeno sporočilo avtomatizirano in ne pomeni Prodajalčeve izjave volje, da se s ponudbo Kupca (naročilom) strinja in da jo sprejema.
  4. Kupoprodajna pogodba med Prodajalcem in Kupcem je sklenjena v trenutku, ko Kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Kupčevega naročila, in sicer da je naročilo oddal v izvedbo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni. Za Kupca se šteje oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.
  5. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku Prodajalca.
  6. Kupec lahko stanje naročila preveri na naslovu dominokolica.si
  1. Poštnina
   1. Stroške poštnega pošiljanja krije Kupec, razen če pri posameznem naročilu ni izrecno navedeno, da stroške poštnine prevzame Prodajalec. Prodajalec lahko določi, da je pošiljanje pri določenih naročilih nad ali pod določeno vrednostjo brezplačno za uporabnika.
   2. Dostava pošiljke na dom poteka med delavniki od ponedeljka do petka predvidoma med 8.00 in 16.00 uro. Dostavljalec bo Kupca običajno obvestil o svojem prihodu na vaš kontaktni telefon približno 1 uro ali pol ure pred svojim prihodom.
   3. Osebni prevzem se opravi v našem skladišču. Kupce naprošamo naj si artikel ogledajo za katere koli poškodbe, saj kasnejših reklamacij (po odvozu) NE upoštevamo. Pregled opravite sami.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
 1. Končne določbe
  1. Prodajalec lahko splošne pogoje kadarkoli spremeni, ne da bi o tem posebej obvestil uporabnike spletne trgovine Spremenjeni splošni pogoji veljajo od njihove objave v spletni trgovini www.dominokolica.si.
  2. Za posamezno pogodbo veljajo splošni pogoji, ki so veljali ob sklenitvi pogodbe.
  3. Ti splošni pogoji se ne sklicujejo na nobene posebne kodekse ravnanja.
  4. Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave.